POGLEDAJTE DESNO: Kad vidite mladoženju, poteći će vam suze( FOTO)

POGLEDAJTE DESNO: Kad vidite mladoženju, poteći će vam suze( FOTO)

Na velikim ruševinama sirijskog grada Homsa,koji je nekada bio treći po veličini u toj prelijepoj zemlji, odlučili su, ipak, graditi svoju budućnost.

Oni su riskirajući izlaganje snajperskoj vatri, mlada

18-godišnja Nada Merhi i 27-godišnji mladoženja Hassan Youssef, stali  pred objektiv fotoaparata kako bi zabilježili jedan od najvažnijih dana u svojem mladom životu.

Svoj vjenčani dan.

Da bi pokazali da je život jači od smrti, mladenci i njihov prijatelj fotograf Jafar Meray odvažili su se vjenčane fotografije napraviti ispred najgore moguće pozadine, ispred ruševina grada u kojemu su nekoć zajedno živjeli kršćani, muslimani i ostali.

U zemlji u kojoj gotovo da ratuje svako protiv svakoga, normalan život postao je nemoguća misija. Homs, baš kao i Damask, nije iznimka. Postao je grad ruševina.

Ipak, mladi zaljubljeni par je smogao hrabrosti poslati snažnu poruku u svijet, kako ljubav doista ne poznaje granica i kako ju je moguće pronaći, čak i u stravičnim okolnostima.

 

Ovaj nekada lijep a sada uništeni grad poslužio mu je kao idealan kontrast, u odnosu na mladu ženu u bijeloj haljini i muškarca u vojnoj odori,  koje je, u vrtlogu rata, spojila ljubav. “Život pobjeđuje smrt”, poručili su preko društvenih mreža ovo troje Sirijaca.

Nada i Hassan nisu jedini mladi koji se, ovih dana, vjenčavaju u Siriji, ali su jedini koji su na ovako jedinstven i potresan način izrekli svoju veliku uzajamnu ljubav i spremnost na život, dok ih smrt ne rastavi.

Nadajmo se, ne tako brzo. Živjeli, mladenci i puno srece u nastavku!

(Net.hr)

TEST RANDOM: 621