ZBOG VAŠE BEZBEDNOSTI: Ovih 5 stvari bi trebalo ODMA da OBRIŠETE sa Fejsbuka!!!

ZBOG VAŠE BEZBEDNOSTI: Ovih 5 stvari bi trebalo ODMA da OBRIŠETE sa Fejsbuka!!!

Ipak vam je bolje da dobro dobto razmislite pre nego što podatke slične ovima ostavite na društvenoj mreži koju koristite.

Naime Fejsbuk svoje usluge nudi besplatno, ali korisnici ove društvene mreže zapravo nisu Fejsbukovi klijenti.

To su također i kompanije, agencije

koje plaćaju prikazivanje oglasa koje će Fejsbuk pokazati svojim korisnicima, a Fejsbuk to radi bolje od svih ostalih platformi jer o korisnicima ima dosta informacija.

Dobrovoljno koristeći Fejsbuk, vi pristajete da informacije o sebi podelite s društvenom mrežom koja će ih onda prodati oglašivačima. Sve što gledate i sve na šta kliknete beleži se na Fejsbukovim serverima, ali i vaš profil tu igra veliku ulogu.

Važno je da sljedeće informacije dobro zaštitite:

1. Prvo je mesto gde živite. U slučaju da neko ostvari pristup u vaš profil vaša bi mu adresa mogla pomoći pri činjenju dodatne štete. Osim toga, precizna lokacija pomaže oglašivačima da vam serviraju još ličnije oglase.

 

2.Zatim na drugom mestu je mesto gde radite. Razlog za uskraćivanje ove informacije isto je kao i slučaju mesta življenja, s tim da, kada ne navedete svoje radno mesto i istoriju poslovnih angažmana ostavljate mogućnost bivšim kolegama da vam potencijalno priušte neprijatnu situaciju.

3. Telefonski broj. Davanje Fejsbuku broja vašeg telefona je nešto na čemu društvena mreža insistira kako biste mogli bolje da zaštitite svoj nalog. Međutim, kada ga date Fejsbuku, putem vašeg broja ljudi mogu doći do vašeg profila, a to možda ne želite. Umesto davanja svog broja možete putem servisa kao što je "Gugl vojs" ostvariti sve sigurnosne opcije koje dolaze s davanjem broja Fejsbuku, ali bez potencijalnih problema.

 

4. Vaš datum rođenja. Osim što ćete brisanjem datuma rođenja izbeći zahvaljivanje svim ljudima koji vam na tajm lajnu čestitaju, bićete u boljoj poziciji i da se zaštitite ako vam neko uđe u profil budući da je vaš rođendan bitna informacija kod provaljivanja u druge vaše naloge.

5.Vaši stavovi i interesi. Vi objavljujte šta god želite na vašem tajm lajnu, ali kada vas Fejsbuk pita za koga biste hteli da glasate na predstojećim izborima ili kojoj veroispovesti pripadate, možda je bolje da te informacije ne delite.

SRBIJADANAS

TEST RANDOM: 975