Sjećate li se Gidre: Ostao je siroče, tri puta se ženio istom ženom ali to nije sve...

Sjećate li se Gidre: Ostao je siroče, tri puta se ženio istom ženom ali to nije sve...

Svima je poznato da je Dragomir Bojanić Gidra, jedan od najvećih komičara bivše Jugoslavije. On nas je napustio nas  prije 24 godine.

Čuveni Žika Pavlović poslednje dane je proveo  na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a mediji su se te 1993. utrkivali ko će prvi

da javi da je preminuo,, kao i više od dvije decenije kasnije u slučaju Velimira Živojinovića. Bata je se prije nekoliko godina baš prisjetio svog prijatelja.

"Ko kaže da je Gidra umro? Smrt je neproverena glasina! On je tu, ljudi, šta vam je! Nedostaje nam njegov duh, nezaboravni zajednički trenuci i divno druženje. Gidra je bio veliki talenat. Kako vrijeme prolazi, sve više shvatamo njegovu jedinstvenu neponovljivost. Srećom, ostali su njegovi filmovi da svjedoče o tome, " kazao  je Živojinović šaleći se tada na račun glumaca i svoje bolesti.

Gidra je rođen 13. juna 1933. u Kragujevcu i imao je veoma teško djetinjstvo jer je tokom Drugog svjetskog rata ostao siroče... Mama mu je umrla o tuberkuloze, a otac je bio strijeljan. S devet godina  ostao je potpuno sam na svijetu.

Završio je u rodnom gradu srednju školu za preradu mesa,, voća i povrća ili "konzervatorijum", kako je ovu obrazovnu ustanovu u šali nazivao...

Godinu dana je radio u fabrici konzervi "Crvena zvezda" i istovremeno vodio dramsku sekciju pri ovom kolektivu. Njegov talenat uopšte nije mogao da prođe nezapaženo, pa je počeo da igra u amaterskom pozorištu, a na studije glume u klasi Raše Plaovića se upisao  nekoliko godina kasnije u Beogradu.

Uvijek je bio nasmijan i voljen svuda gdje se pojavljivao,, a veliki humor ga nije napustio ni kad mu je bilo najteže. Po dolasku u glavni grad, on je živio  u barakama kod Narodnom pozorišta, a najviše se družio sa svojim Kragujevčanima Mijom Aleksićem i Cigom Jeremićem...

Najveću popularnost je  ipak stekao ulogom Žike Pavlovića, koju je igrao od 1978. do 1992. godine u serijalu "Žikina dinastija". Reditelj serijala Zoran Čalić je priznao  da je nakon odlaska Dare Čalenić snimanje nastavljeno samo zbog Gidre.

Triput se ženio istom ženom

Sa svojom najvećom ljubavi,, koleginicom Ljiljanom Kontić, je proveo 30 godina. Dva puta su se razvodili. Prvi put su otišli pred matičara poslije osam godina zabavljanja... Njihovi bračni brodolomi bili su jedno vreme stalna tema tračarenja u bifeu pozorišta i Klubu književnika.

Ipak, sve nesporazume pobeđivala je ljubav,, pa su se čak tri puta vjenčavali... Kad su dobili kćerku Jelenu, Gidra je dočekao suprugu i bebu ispred porodilišta s troja kola puna muzičara iz Skadarlije...

kurir

TEST RANDOM: 914