POSLEDNJA ŽELJA RATKA MLADIĆA: Sahranite me pored ćerke!!!

POSLEDNJA ŽELJA RATKA MLADIĆA: Sahranite me pored ćerke!!!

Darko Mladić izjavio je da će od Haškog tribunala zatražiti da njegovog oca zbog lošeg zdravstvenog stanja prebace na lečenje van zatvora u Sheveningenu

Poslednja želja Ratka Mladića (73), koji u pritvoru Haškog

tribunala čeka presudu po optužnici za ratne zločine i genocid u Srebrenici, je da, kada umre, bude sahranjen pored svoje voljene ćerke Ane, koja je pod nerazjašnjenim okolnostima preminula 24. marta 1994. godine, govori njegov sin Darko.

"On nerado priča sa nama o tome. Uvek nastoji da bude pozitivan. Ali kada je Ana nastradala, on je odmah rekao: " Ja ću biti pored nje" veoma  kratko je o ovoj bolnoj temi rekao Mladićev sin za Alo.

Darko Mladić izjavio je da će od Haškog tribunala zatražiti da njegovog oca zbog veom alošeg zdravstvenog stanja prebace na lečenje van zatvora u Sheveningenu. Mladićev advokat Branko Lukić rekao je da je odbrana tražila izuzeće sudija Alfonsa Orija i Kristofa Fladža zbog pristrasnosti.

"Nemamo sve medicinske podatke o Mladićevom zdravstvenom stanju i tražimo da se saopšti kakvu terapiju prima, ali haška procedura za to je složena"  govori Lukić o Mladićevom zdravlju.

On na to još  dodaje da je sudija Ori, koji je sudio generalu Stanislavu Galiću, našao u presudi da je kriv i Mladić, a da je Fladž u presudi generalu Zdravku Tolimiru takođe utvrdio Mladićevu krivicu.

" Mladić je pred ovim Tribunalom osuđen u predmetima u kojima nije učestvovao. Presuđeno mu je i u predmetu Karadžić, Popović, Krstić. Jedan kuriozitet u funkcionisanju ovog tribunala su presuđene činjenice"  kazao je advokat Lukić za Alo.

Prema njegovim dosadašnjim rečima, izuzetno su male šanse da se dokaže da nije tačno nešto što je sudija u svojoj prethodnoj presudi utvrdio kao takvo, te da je ishod Mladićevog suđena već poznat.

"Onda onaj prethodni postupak moraju da ponove, a to se pri kraju postojanja Tribunala nikom ne radi. I sad treba očekivati da sudija, koji ne samo da je presudio neke činjenice koje su deo našeg predmeta i koji je osudio mog klijenta, bude nepristrasan. To je apsurd " kazao je Lukić.

Darko Mladić dodaje da je njegov otac jedva izdržao suđenje.

"On nije ni bio sposoban da prati proces. Dešavalo se ponekad da se zbog dva moždana udara isključi i ne sluša suđenje. Advokatu je na papirić poluparalizovanom rukom pisao odgovor, a za to vreme sudija bi već pročitao drugih 16 pitanja. Teško je ustajao, nije mogao da jede, a brijao se nekako levom rukom"   rekao  je sin haškog optuženika.

(Telegraf.rs)

TEST RANDOM: 540