TRAGEDIJA KOJA JE LUKU ZAVILA U CRNO: Mlada porodica poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći!

TRAGEDIJA KOJA JE LUKU ZAVILA U CRNO: Mlada porodica poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći!

Kako saznaje Jutarnji, u frontalnom sudaru poginuo je vozač Audi-a i njegovo 11-godišnje dijete, dok su njegova supruga te drugo dijete u teškom stanju i prevezeni Hitnom u KBC Zagreb.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći dva automobila (AUDI i BMW) i traktora

koji se dogodio u četvrtak oko 16:40 sati kod Ulice Luka u istoimenom mjestu nadomak Vrbovca u Hrvatskoj, smrtno su stradale dvije osobe, a najmanje dvije su povrijeđene u teškom stanju.
 

Prema informacijama događaja:

BMW njemačkih oznaka vozio se po državnoj cesti DC-41 u smjeru Vrbovca te se kod benzinske pumpe Petrol zaustavio pored ceste, jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao ulijevo na makadam, navodno prema porodičnom imanju.

Iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem, prema pričanjima svjedoka, činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je, napominju dalje svjedoci, izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva točka od jačine zanošenja.

Zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, saobraćaj navedenom dionicom i dalje je otežan jer je uviđaj u toku, policija obavlja razgovore kako s preživjelim sudionicima sudara tako i s svjedocima tragedije koja je Luku zavila u crno.

(jutarnji/avaz/zenskikutak)

TEST RANDOM: 816