SVETSKO PREVENSTVO: Iranski fanovi su tražili od moderatora DA SE NE OBLAČE PREVIŠE SEKSI, a evo kako su reagovali rusi...

SVETSKO PREVENSTVO: Iranski fanovi su tražili od moderatora DA SE NE OBLAČE PREVIŠE SEKSI, a evo kako su reagovali rusi...

Zbog suviše lagane odeće, milioni fudbalskih navijača u Iranu mogli su da gledaju samo dio ceremonije izvlačenja Svetskog kupa na državnoj televiziji. TV IRIB je u petak u Moskvoj palati u Kremlju cenzurirao ceo prvi deo događaja, pokazujući samo sam ždreb.

Prema

izveštajima medija koji su objavljeni pre nekoliko dana, zavisila je od haljine ruske prezenterke Marije Komandneje, da li Iranci mogu nastaviti gledati čitavu ceremoniju.

Pozadina diskusije o "Marijinoj haljini" su strogi islamski propisi za programe uživo u državnoj televiziji. U IRIB-u postoje takozvani moralni čuvari koji odmah prekinu program uživo čim se prikazuju slike blago obučenih žena. Da bi se blagovremeno prekinut, svaki program uživo se šalje sa kašnjenjem od oko 30 sekundi.

Iran se suočava sa Portugalom, Španijom i Marokom u grupi B.

Zabrinuti da ne bi mogli u potpunosti da vide žreb, mnogi iranski fanovi su od moderatora socijalnih medija tražili da ne oblače previše seksi. "Molim vas, pomozite nam da izaberemo vašu garderobu, kako bismo mogli videti celu svečanost", napisao je perzijski fan na Instagram strani ruske žene. Prema navodima iranskih medija, hiljade takvih žalbi se dogodilo.

TEST RANDOM: 325