ZVORNIK: Mijat Stankić i Fata Durak priznali ubistvo dvogodišnjeg dječaka !!!

ZVORNIK: Mijat Stankić i Fata Durak priznali ubistvo dvogodišnjeg dječaka !!!

Za monstruozno ubistvo malenog dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika su osumnjičeni njegov ujak Mijat Stankić (38) i njegova nevjenčana supruga Fata Durak (34), tako saznaje "Dnevni avaz".

U policiji za sada saznajemo da su oboje priznali ovaj stravičan zločin. Mijat

je istražiocima otkrio da je, nakon ubistva, dječaka zakopao u šumi na području Zvornika, koja je u njegovom vlasništvu. Nakon toga istražiocima je pokazao mjesto gdje je ukopao leš i po nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini tijelo će sutra biti ekshumirano.

Prema za sada nezvaničnim informacijama, ubijenog dječaka i njegovog godinu dana mlađeg brata je majka napustila pa je Centar za socijalni rad starateljstvo dao njihovom ocu S. R. Iako je mnogo vezan za sinove, otac zbog posla nije mogao stalno da bude s njima, pa su uz saglasnost socijalnih radnika dječaci povjereni na čuvanje njihovoj baki, s majčine strane, koja živi u selu Donja Kamenica kod Zvornika.

Budući da je ova žena bolesna i ne može sama da se stara o njima, brigu o dječacima vodio je majčin brat Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fata Durak, koji su s njima živjeli u zajedničkom domaćinstvu.

 

Kako nezvanično saznaje BH televizija od dobro obavještenih izvora bliskih porodici osumnjičeni za ubistvo ipak nisu roditelji djeteta, nego ujak i njegova nevjenčana supruga. Ubijenog dječaka, njegovog mlađeg brata i oca je majka napustila i Centar za socijalni rad je djecu dodijelio na čuvanje baki, majčinoj majci, dok su oca dječaci samo posjećivali. U noći ubistva, dječaci su bili kod bake u selu Kamenica.

"Prema inicijalima koje je saopštio CJB Bijeljina, mislim da bi M.S. mogao biti jedino ujak dječaka i F.D. njegova nevjenčana supruga " govori izvor.

"Otac je jako vezan za djecu, on im ne bi naudio siguran sam"  - dodaje ovaj  izvor.

 

Preuzeto sa :DnevniAvaz

TEST RANDOM: 43