UPOZORENJE ! Opasnost na granici sa Srbijom ! IZDATO UPOZORENJE!!

UPOZORENJE ! Opasnost na granici sa Srbijom ! IZDATO UPOZORENJE!!

Nastala je velika uzbuna!!!

Broj potencijalnih terorista na našim prostorima raste iz dana u dan, a u ovom trenutku oni se krijuiza desetak ekstremističkih organizacija, od kojih je sedam na crnoj listi Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija....

Ovu informaciju

su preneli predstavnici bezbednosnih službi koje operišu na teritoriji BiH, ukazujući na to da su, u međuvremenu, na teritoriji ove zemlje nikla 64 naselja, praktično izolovana od svega, gde se živi "na način kako to ISIS zapoveda". Prema njihovim podacima, pretnje koje ovih dana upućuju, treba shvatiti veoma ozbiljno.

" Iako postoje zvanični podaci da je u regionu oko 5.000 "spavača", u tim naseljima živi oko 40.000 ljudi i mnogi su indirektno povezani sa ekstremistima. U BiH imamo mnoštvo povratnika sa sirijskog ratišta, šest zatvorenika iz "Gvantanama", koji su u BiH na "resocijalizaciji". Područje od Nišićke visoravni do Ilidže u Sarajevu posebno je opasno, tu stoluju oni kojima je ISIS svetinja " potvrđuju iz bezbednosnih službi preko Drine.

Prema rečima analitičara Dževada Galijaševića, ogroman  problem predstavljaju i fondacije iza kojih se kriju fanatici, ali i mediji i portali koji ih podržavaju. Za njih, po njegovim rečima, "idealna je granica sa Srbijom i Crnom Gorom, gde su pokriveni granični prelazi, ali ne i mnoga brda i gazovi".

"Zbog toga je pokrivanje kompletne granice BiH sa Crnom Gorom i Srbijom od nasušne potrebe, kako bi se, u što većoj meri, sprečili Alahovi borci da svojim krvavim stazama" govori Galijašević.

"Retki su oni koji idu preko prelaza kao što je učinio nedavno uhapšeni Enes Mešić. Njima je, i za prelaz preko granice potrebna samo lična karta. Mešić je inače bio na vezi sa Almom Đusinac, koja je jedna od poštarki ISIS-a, a rođena je u Srbiji"  kazao  je on.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da je pre nekoliko dana portparol ISIS-a, kroz specijalni proglas, pozvao na izazivanje terorističkih akcija pod izgovorom da “u čast Ramazana treba da se prilože žrtve”.

" Koje su to žrtve i u kojim zemljama, ne treba biti mudar pa ustanoviti. U BiH imaju sasvim jaka legla, logistiku i beze koje koriste u najvećoj mogućoj meri. Mnogo je “spavača” koji svakog trenutka mogu svakojako zlo da učine "govori Galijašević.

" Podbićanin i Mujović su početkom 2013. uspostavili vezu sa ISIS-om i frontom Al nusra, sa ciljem da nasilnim putem preuzmu vlast u Sirijskoj Arapskoj Republici. To su uradili kako bi po osvajanju vlasti tu teritoriju koristilikao bazu za terorističke napade na Irak, Bliski istok i Severnu Afriku, kao i južnu i centralnu Evropu, kako bi se stvorila buduća globalna islamska država – kalifat " – navodi se u optužnici, gde stoji da je pritom meta bila i Srbija.

Kako se navodi, oni su u prostorijama mesdžida Furkan u Novom Pazaru osobama iz Srbije i inostranstva, koje su krenule u Siriju da bi učestvovale u oružanim sukobima, organizovali prihvat "kako bi se odmorili, pripremili i dobili neophodne informacije". Optuženi islamski fanatici su novac prikupljali u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj i Luksemburgu. Inače, protiv Podbićanina, Pavlovića i Plojovića postupak se vodi u odsustvu, pošto su u bekstvu...

Zbog odlaska na ratište Sirije i Iraka, Tužilaštvo BiH u međuvremenu optužilo je 23 državljanina BiH, kaže za “Novosti” Boris Grubešić, portparol te institucije...

"Oni su osuđeni ukupno na 50 godina robije. Jedan od optuženih za to krivično delo prvostepeno je oslobođen, ali će Tužilaštvo uložiti žalbu Apelacionom sudu u Sarajevu i tražiti osuđujući kaznu"  govori  Grubešić, navodeći da je "određen broj novih osoba pod istragom".

srbija danas

TEST RANDOM: 329