TAKSISTU ZAROBILA POPLAVA: Nakon sat vremena jezive drame...

TAKSISTU ZAROBILA POPLAVA: Nakon sat vremena jezive drame...

Stanja u našoj zemlju je i više nego alarmantno.

Naime,jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u kolima na lokalnom putu koji je bio poplavljen. Ovog zarobljenog takstistu iz kola su nakon sat vremena izvukli

vatrogasci, a pošto je promrzao prevezen je u Hitnu pomoć, rekao je načelnik čačanske gradske uprave za inspekcijski nadzor Milovan Erić.

 

Prema za sada najnovijim informacijama Štaba za vanredne situacije, najkritičnija situacija na teritoriji Čačka je u Konjevićima, Preljini, gdje je poplavljeno oko 500 kuća, usled izlivanja reke Čemernice, kao i u Trbušanima gde su poplavljene njive, groblje, a voda je ušla u mnoge kuće.

 

Takodjet manastiri u okolini Čačka, Vavedenje, Nikolje ali i manastir u Trnavi su poplavljeni i u toku je intervencija spasilačkih ekipa u tim manstirima. Putni pravci prekinuti su iz Čačka ka selima Vranići, Trbušani, Gornja Atenica, Banjica, Slatinska banja, Lučani, Guča, jer su poplavljeni lokalni putevi.

Direktor čačanskog “Vodovoda” Zoran Pantović rekao je na sednici Štaba da je preduzeće “Rzav” izArlja jutros prekinulo isporuku vode u pet gradova, Čačku, Arilju, Požezi, Lučanima i Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodosistemu koji je nastao usled poplave, ali da u Čačku u vodosistemu još uvek ima vode koja je ispravna za piće. On je dodao da se očekuje da će kvar biti saniran u popodnevnim satima, a do tada postoji mogućnost da neki delovi 

Sednici Štaba prisustvovao je i ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je obišao poplavljena područja, a najavljeno je da će u toku dana poplavljena područja posetiti i premijer Aleksandar Vučić.

Krizni štab za ovako vanredne situacije u Peći odlučio je da danas ne bude nastave u školama zbog obilnih padavina koje su otežale kretanje ljudi. Portparol kriznog štaba Engelbert Zefaj je za prištinsku agenciju Kosovapres izjavio da je sadašnje stanje rezultat padavina, ali i infrastrukture koja nije u stanju da se suoči sa tom količinom vode.

Manastir valjevska Gračanica se nalazi pred potpunim potapanjem zbog izgradnje hidrosistema sa branom Rovni na reci Jablanici kod Valjeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

TEST RANDOM: 935