Popović: Ako je problem 13. juli, finale Zvezde Granda neće ni biti održano u Sarajevu !!!

Popović: Ako je problem 13. juli, finale Zvezde Granda neće ni biti održano u Sarajevu !!!

Nakon vijesti koja je privukla mnogo pažnje  da će finale najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezda Granda" biti održano 13. jula u sarajevskoj dvorani Zetra, u glavnom gradu BiH je osvanuo plakat kojim se negoduje zbog termina održavanja ovog muzičkog

događaja.

 

"Srebrenica 11. juli, Zvezde Granda 13. juli. Bruka! Bruka!" , stoji na plakatu na mostu Ćumurija.

 

Takmičenje "Zvezde Granda" ima zaista  veliku popularnost u cijelom regionu, pa tako i u BiH. Medjutim ipak je dijelu javnosti zasmetalo što se finale održava dva dana nakon obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

Ali i zbog dana kada ožaloščene majke Srebrenice, prema programu obilježavanja sjećanja na genocid, obilaze mjesta stradanja u podrinjskoj regiji, piše Avaz. Obećao Sarajevo Kontaktirali smo jučer direktora "Grand produkcije" Sašu Popovića, koji nam je rekao da je prvobitni datum finala trebao biti 2. juli, ali je pomjeren zbog ramazana.

"Pošto sam obećao da će finale „Zvezda Granda” biti održano u Sarajevu, onda sam pomjerio datum za kasnije.

Nisam htio da bude 9. juli, jer je dva dana prije obilježavanja godišnjice Srebrenice. Ali, pošto je cijela „Grand” ekipa od 15. jula na godišnjem odmoru, jedini dan koji je to moglo da se uradi u Sarajevu je 13. juli. Željeli smo da prođe obilježavanje Srebrenice i ramazan pa da odradimo finale ili da ga radimo u Beogradu”,  kaže Popović. Dodaje da mu nije jasno zbog čega je nastao problem. “Pitao sam ljude u Sarajevu, organizatore, producenta Faruka Drinu i ljude s OBN televizije da li je uredu taj datum i svi su rekli da jeste. Ako je problem taj 13. juli, onda neće ni biti u Sarajevu, finale će biti održano u Beogradu" , govori Popović.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je  nam  rekao je ovakvi događaji nisu u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu.

"Prva reakcija – Mi smo protiv svake vrste šunda, kako domaćeg tako i onog koji dolazi van naše zemlje. Ministarstvu kulture i sporta KS niko se nije ni obratio niti je to naša nadležnost. ZOI ‘84 je najbolja adresa za ovakve upite. Ministarstvo kulture niti zabranjuje niti odobrava ovakve događaje, jer nisu u domenu kulture. Ako imate televizijsku pomamu za ovakvim događajima, onda nije ni čudo što imate ovakvih poteza. Bitno je da se paze neki datumi koji su nama važni" ,  ističe Kurić. .

Dnevni Avaz

TEST RANDOM: 454