Očajni otac ostavio poruku: ZAPOSLITE MI DJECU pa PUCAO SEBI U GLAVU

Očajni otac ostavio poruku: ZAPOSLITE MI DJECU pa PUCAO SEBI U GLAVU

Jućer oko podneva Muhamed Homoraš (48) je izvršio samoubistvo u gradskom groblju Kolijevke u Goraždu.Prije toga, on je obišao nišane svoje braće, napisao oproštajno pismo u kojem je vlasti zamolio da mu zaposle djecu, izvinio se svima koji ga poznaju

i iz poluautomatske puške – PAP pucao sebi u glavu. 

Obavio pozive

Uviđaj na mjestu tragedije na kojem je prekinut život ovog čovjeka koji je povremeno obavljao građevinske poslove obavili su inspektori MUP-a BPK Goražde uz nadzor kantonalnog tužioca Lazara Draška.

Radnik komunalnog preduzeća koji je nedaleko od mjesta samoubistva kopao mezar vidio je Homoraša kada je on došao na mezarje. Medjutim,radnik ništa nije posumnjao. Muhamed je izašao  iz svog auta Golfa  i najprije otišao do nišana Nermina Homoraša, a potom do mezara Ekrema Homoraša. 

Nakon kraćeg zadržavanja vratio se do svog automobila najvjerovatnije kako bi napisao oproštajno pismo, koje su istražitelji pronašli. Nakon toga,obavio je i nekoliko telefonskih poziva, a potom izašao i iz gepeka automobila nešto izvadio.

Svjedok nije mogao vidjeti da se radi o pušci kojom će, nakon što se sakrio iza vozila, Muhamed Homoraš pucati sebi u glavu. U jakni je imao oglas za prijem namještenika u jednu javnu instituciju. 

"Nisam više mog'o da izdržim ovaj način života. Molim ljude koji mogu i koji su na položaju vladajuće strukture da mi izađu u susret djeci sa zaposlenjem. Neka mi svi koji me poznaju halale. Neka mi porodica i familija oproste" posljednje su Muhamedove riječi ispisane na stranici njegovog rokovnika. 

DnevniAvaz

 

 Autor: A. BAJRAMOVIĆ - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/223392/gorazde-ocajni-otac-ostavio-poruku-zaposlite-mi-djecu-pa-pucao-sebi-u-glavu#sthash.JlGxPC3v.dpuf

TEST RANDOM: 199