Njena poruka je podeljena 720.000 puta na Fejsu: Kad je pročitate i vi ćete uraditi isto!

Njena poruka je podeljena  720.000 puta na Fejsu: Kad je pročitate i vi ćete uraditi isto!

Njena poruka ćerki je objavljena na Instagramu, a na Fejsbuku se toliko širi tolikom brzinom da će sigurno uskoro preći broj od milion šerova.Naime, Ejmi Bet Gardner je naučila svoju kćerku veoma važnu životnu lekciju pomoću paste za

zube.

Evo o čemu je zapravo ovde reč. Ponosna mama je razgovarala sa svojom ćerkom Brionom veče pre nego što je njena jedanaestogodišnjakinja trebalo da krene u školu. Nakon toga Ejmi je na društvene mreže postavila fotografiju paste za zube, uz objašnjenje zašto je rekla ćerki da celu tubu istisne na tanjir.

"Moja ćerka sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, iznenadili je novim rancem. Ali večeras smo pre spavanja imali još jedan zadatak, mnogo važniji od ostalih," tako je započela svoju poučni priću ovu mama.


Ona je svojoj devojčici dala pastu za zube i tražila od nje da je istisne na tanjir.

"Kada je uradila šta sam tražila, smireno sam je zamolila da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: "Ali, ne mogu to da uradim. Neće biti isto kao pre!"

Nakon toga sam sačekala da kaže sve što ima, a onda sam joj prenela poentu svega:

"Sećaćeš se ove paste za zube do kraja života."

Treba da znaš da tvoje reči imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu shvatićeš koja je vrednost tvojih reči. Imaćeš priliku da izgovoriš reči kojima ćeš nekoga povrediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku često da izgovoriš reči koje će druge izlečiti, ohrabriti, inspisriati, pokazati im da ih ti zapravo voliš.

Baš kao pasta za zube, jednom kada reči izađu iz tvojih usta, ne mogu da se vrate nazad.I zato pažljivo biraj svoje reči, Briona. Kada drugi ne vode računa o tome šta govore, ti pazi šta pričaš.

Svako jutro izaberi da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne reči.

Neka te svi  ljudi znaju po nežnosti i iskrenosti. Iskoristi svoj život da udahneš život svetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, ali nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost, ispričala je ova majka. Njena poruka ćerki objavljena je na Instagramu, a na Fejsbuku je podeljena skoro 720.000 puta i naišla je na podjednak broj pozitivnih reakcija ljudi.

" Odličan savet! Deca u školi mogu biti jako okrutna, bilo bi lepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom decom, " bio je samo jedan od komentara.

Ipak, kao i uvek bilo je onih koji su negativno komentarisali ovoj potez mame Ejmi, smatrajući da je

"odavno trebalo da svoju ćerku nauči ljubaznosti" .

Međutim, ono što mnogi nisu znali jeste da su Ejmi i njen muž Brionu usvojili pre dve godine, kada je devojčica imala devet godina.

 

(Espreso./Net.)

TEST RANDOM: 912