NAVRŠAVAJU SE DVE GODINE: Porodica dala čitulju svom voljenom Marinku Madžgalju, a na groblju dirljiva scena...

NAVRŠAVAJU SE DVE GODINE: Porodica dala čitulju svom voljenom Marinku Madžgalju, a na groblju dirljiva scena...

Voljeni srpski glumac Marinko Madžgalj je otišao na večni počinak pre dve godine, 26. marta 2016...Novom bežanijskom groblju zatekli smo scenu koja je bila je veoma dirljiva.

Na mermernom grobu je stajao  samo jedan buket belih gerbera... Dok je vejao sneg, njegova grobnica

jedina je bila očišćena... Da li ga je posetila majka, verenica ili pak neko od prijatelja, još uvek ne znamo. Ali ovim gestom su dokazali da njegov prerani odlazak nije zaboravljen.U dnevnim novinama "Politika" njegova porodica dala je čitulju, gde je kratkim, ali dirljivim rečima poručila:

"Narušavaju se dve godine od smrti našeg voljenog", pisalo je u čitulji.

Marinko Madžgalj jedan je od brojnih glumaca koji su preminuli u 2016. godini koja je bila kobna za srpsku umetnost...

Njegov odlazak je posebno tragičan jer je umro mlad, u 37. godini života od raka pankreasa koji mu je dijagnostifikovan 2015. kada je hitno operisan. Iako se činilo da se glumac nakon operacije oporavlja, on je dugu borbu sa opakom bolešću nažalost izgubio.

Ostaće upamćen kao vrstan komičar koji se proslavio ulogama u nekoliko filmova o Crnom Gruji, serijama "Greh njene majke" i "Ranjeni orao", ali i predstavi "Pevaj brate".

Pored glumačke karijere, bavio se i muzikom. Zajedno sa najboljim prijateljem, voditeljem Ognjenom Amidžićem, pevao je u grupi "Flamingosi".

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović od koje se razveo 2014. godine, a sa njom je 2009. godine dobio ćerku Saru.Poslednje godine života proveo je sa svojom verenicom Lanom Sekulić, crnogorskom novinarkom.

(Kurir/Srbija Danas, Foto:Dragan Kadić)

TEST RANDOM: 956