FB status nakon smrti dvije studentice: Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja...

FB status nakon smrti dvije studentice: Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja...

U grupi Pretty Woman Forum na popularnoj društvenoj Facebook se pojavio veoma emotivan  status povodom tragične smrti dvije poginule studentice kao i njihova fotografija. Kako u ovoj grupi tvrde riječ je studenticama o Editi M. i Selmi A. 

Prijateljice Edita i Selmaprije

dva dana su se vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi zajednički  prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Jedna djevojka preminula je sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase. Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

FB status

"Kiša koja pada ne može saprati tugu i bol za ove dvije prelijepe djevojke. Bile su s nama u grupi, naglo otrgnute od mladosti.

Bol, bol, bol i tuga. Rahmet im dusi :(.

Unaprijed vas pozivam ukoliko bude okupljanje za njih, da svi dođemo u što većem broju. One to zaslužuju. Ukoliko ne bude organizovano mi ćemo se okupiti ispred Muzeja. Dosta više bahatosti, bezobrazluka" , navodi se u jednom statusu.

Scrennshot Facebook grupe Pretty Woman Forum

U drugom statusu piše:

"Žrtve oholosti. Žrtve nepravde. Žrtve divljanja. Žrtve nekažnjavanja. Žrtve korumpirane vlasti. Žrtve potkupljenih medija.

Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja, našeg trpljenja i našeg nečinjena. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubistva onog koji se nije bojao posljedica.

Ubio i roditelje

A ti, ubico, koji je bez ikakvog prava rastavio duše od tijela, nisi ubio samo njih dvije. Ubio si i njihove roditelje. I braće i sestre. I rodbinu. I prijatelje. Ubio si dio svih nas. Pravda će te stići, a kazna te sigurno neće mimoići.

Drage naše, neka vas Allah uvede u džennet, a neka na ovom svijetu uvede pravdu.

" A ti, o dušo smirena,

vrati se Gospodaru svome zadovoljna,

a i On tobom zadovoljan,

pa uđi među robove Moje,

i uđi u Džennet Moj", stoji u drugom statusu." 



DnevniAvaz

TEST RANDOM: 21