Ćerka Đorđa Balaševića: Dečko me tukao, a ja sam trpela...

Ćerka Đorđa Balaševića: Dečko me tukao, a ja sam trpela...

Dugo vremena je me bilo sramota da govorim da sam doživela psihičko ali i fizičko zlostavljanje od partnera. Ali više nije. O tome mora da se govori. Baš ovako počinje svoju ispovest za "Blic" Jelena - Beba Balašević, rediteljka i funkcionerka Demokratske stranke,

koja je pre tri godine bila žrtva partnerskog nasilja. Voditeljka RTS-a takođe je rekla da je bila žrtva zlostavljanja.

Njena veza je u početku bila jedna od onih lepih, kao i sve druge. Nikada nije ni pomislila da je s nekim ko bi mogao da je povredi i da bude nasilan prema njoj. Ipak...

"Prvo je počelo sa psihičkom torturom. Vređanjem. Što sam duže bila s njim, svađe su prerastale u gurkanja, odgurivanja. Sve dok nije pao prvi šamar"  govori Jelena, koja je s nasilnikom bila u vezi skoro dve godine.

Već nakon prvog šamara, i njoj je, kao i većini žena koje dožive nasilje od partnera, priređen isti scenario. Plakanje, kukanje, izvinjavanje i obećanje da se to nikada više neće ponoviti.

"E, u tome je caka. To je ta rečenica na koju većina žena popusti i oprosti. Ali nažalost, nasilje se uvek ponovi. Ako se to jednom desi, desiće se i drugi put. I tako unedogled, ukoliko ćutite. Imala sam veliku sreću pa sve što sam doživljavala nije trajalo dugo. Naredna dva šamara bila su mi dovoljna da pokupim svoje stvari i odem iz te veze" govori  Jelena, inače mlađa ćerka našeg poznatog kantautora Đorđa Balaševića.

TEST RANDOM: 425