TUGA DO NEBA: Šemso prije dva mjeseca izgubio ženu, a sada mu je poginula i kćerka

TUGA DO NEBA: Šemso prije dva mjeseca izgubio ženu, a sada mu je poginula i kćerka

"Majka mi je preminula prije dva mjeseca, a sad i sestra... Ni prvu bol nismo preboljeli, a sad je došla nova " kazao  je tužno brat Aldine Mašić (19), koja je poginula u petak u Novom Čiču kraj Velike Gorice u Hrvatskoj kad je na nju palo stablo....

Tragedija

je okupila cijelu porodicu u selu Orle, gdje su u subotu palili svijeće, tako piše 24sata.hr.

Nesvakidašnja nesreća u šumi je najviše pogodila Aldinina oca Šemsu, kojem je u subotu ujutro pozlilo. Probudio je sina u 4 sata te su ga hitno vozili u bolnicu. I dalje se oporavlja od teškog šoka i ne može se pomiriti s njim da njegove Aldine nema.

" Ona je tek počela živjeti. Imala je samo 19 godina i sad joj je neko uzeo život. Pa tek je školu završila. Ma to nije za vjerovati" kazao je kroz suze Šemso.

Sve što su mu rekli je da je Aldina otišla rušiti drvo s dečkom Josipom M. i još jednim muškarcem. Policija mu nije dala blizu, da je vidi zadnji put...

"Pa ne može drvo pasti na tebe ili na mene osim ako ga nisi vidio. Odvesti curu na takvo rizično mjesto, pa to nije normalno. Onaj ko pili treba odmah upozoriti ljude" rekao  je neutješni otac u nevjerici dok si je pokušavao objasniti što je zapravo bilo.

Sve što su im istražitelji kazali je da Aldinino tijelo ide na obdukciju na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.... Početkom iduće sedmice znat će tačno što je bio uzrok smrti te hoće li i koga kriviti za opasnu radnju. Istraga i dalje traje.

" Ja sam bio došao tačno tamo kad je stradala. Prijatelj je počeo rušiti drvo. Krenuo sam prema prikolici i čuo sam motorku. Kad je drvo palo, ja sam se okrenuo i vidim nju pod drvetom... Dotrčao sam i odgurnuo sam ga i vidio da joj je razbijena glava" kazao je Josip.

Ona je u tom trenutku navodno stajala blizu kanala te ju je pogodio vrh stabla s granama. Iako je Hitna pomoć brzo došla, nisu je mogli reanimirati.

"Po drva sam išao i dan prije. Rekao sam joj da ostane kući, no rekla je da ide sa mnom i da će skupljati grančice koje su lakše. Jako se veselila. Ne znam kako se našla na tome mjestu"  jecao je Josip.

Dodao je da ju je držao kao kap vode na dlanu. Prije tri dana kupio joj je ždrijebe i ovce.

"Meni je teže nego porodici. Sa mnom je živjela zadnjih godinu dana " kazao je Josip i dodao da je jako patila nakon što joj je majka Senada u aprilu poginula u saobraćajnoj nesreći u Velikoj Gorici. Njen muž Šemso vozio je Fiat Uno, koji je u sudaru završio na krovu... On i dva putnika teško su povrijeđeni.

"Zadnjih 15 dana bila je tužna i pričala je da ide svojoj mami. Molio sam je da tako ne priča "  kazao je Josip u boli...

fokus

TEST RANDOM: 930