SRBIN OBORIO SVJETSKI REKORD: Nećete vjerovati šta je morao da uradi

SRBIN OBORIO SVJETSKI REKORD: Nećete vjerovati šta je morao da uradi

Svi znamo da se širom svijeta na svaki način pokušava upisati u Ginisov-u knjigu rekorda. Tako da u knjizi možemo naći rekorde poput "Najveći broj oborenih domina" ili "Koliko dugo možete izdržati bez zraka".

Trenutno toliko mnogo ima rekordi i konkurencije,

da zaista morate uraditi nešto i van svojih granica da bi uspjeli oboriti nečiji rekord.

Živan Pajkanović (24) iz Beča, porijeklom iz Srbije, se prijavio na takmičenje za "Ko može da gleda najduže TV".

Maraton u gledanju TV-a organizovan je u velikoj prodavnici za nameštaj u Beču, a petoro televizijskih fanova prolaznici su mogli 24 sata da posmatraju kroz izlog
 

Da bi se postavio Ginisov rekord, potrebno je bilo da Živan Pajkanović i drugi takmičari, jednostavno gledaju samo TV. Pobjednik je taj ko najduže izdrži.

Ovaj Srbin koji studira i radi u Beču oborio je Ginisov rekord tako što je četiri dana gledao televiziju i to tako što za ovo vreme nije spavao, koristio telefon, niti pričao sa drugim učesnicima ni o čemu drugom osim o onome što gledaju.

Dovoljno je teško da ne spavate 4 dana (i ako rijetko to mogu), a pored toga da ne smijete koristiti mobilni telefon, a ni da pričate ni sa kim i to 4 dana!

Pošto dve godine radim noćnu smenu, kako bi preko dana mogao da studiram, ovo mi nije prvi put da sam tako dugo ostao budan – priča Živan koji napominje da mu je ovo zapravo došlo kao odmor.

 Profil pobjednika je:
Odrastao je u Korenita, kod Ugljevika, a u Beču je od 2011, gdje studira Informatiku i radi kao sistemski inžinjer.

(Telegraf/Zenskikutak)

TEST RANDOM: 17