Priča bake Jelke: Preko Fejsa pronašla sina poslije 60 godina

Priča bake Jelke: Preko Fejsa pronašla sina poslije 60 godina

Da se život veoma često poigra sa nama najbolje nam govori sledeća priča.Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice je posljednji put vidjela svog sina Danka prije 60 godina, kada je njemu bilo samo šest godna.Jelin

muž je zbog političkih razloga otišao iz tadašnje Jugoslavije u Kanadu te je sa sobom poveo malog Danka

Baki Jeli bilo je vrlo teško kada su otišli. Jela kaže da su napustili državu bez da je nju iko išta pitao te nije imala načina da zaustavi svoga muža. Njen drugi sin, moj otac, je ostao - govori unuk bake Jele Daniel Pavlić za Croatia week.

Kako su godine prolazile tako se između odvojene porodice izgubio svaki kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi,nikad nisu saznali gdje on živi. Kada su otkrili Facebook grupu ‘So you know you’re a Pavlic’ preko nje su na kraju  uspjeli pronaći i kontaktirati Dankovu kćerku.

Napokon sam saznao da je Danko s ženom i djecom živi u Vankuveru.

"Nakon toga sam kontaktirao njegovu kćer" - rekao je Daniel za Croatiaweek.com.

Danko je bio izuzetno uzbuđen kada je čuo za rođake te je želio vidjeti svoju majku prvi put nakon 60 godina, makar preko Skype-a. Na Badnjak 2015. baka Jela i Danko napokon su vidjeli jedno drugo i pričali.

Sadakad zna za njih Danko namjerava putovati u Hrvatsku kako bi bio s majkom za njezin 93. rođendan u junu. Daniel, koji je inače šef filmskog centra u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, namjerava snimiti dokumentarac prema ovoj priči.

(NN/jutarnjilist.hr)

 

TEST RANDOM: 762