PRETUŽNO: Ovo su poslednje reči našeg glumca Marinka Madžgelja!

PRETUŽNO: Ovo su poslednje reči našeg glumca Marinka Madžgelja!

Marinko Madžgalj je roden 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru. Bio je srpski glumac, pevač i televizijski voditelj. Zajedno sa Ognjenom Amidžićem bio je član muzičkog dvojca Flamingosi.

Sa Amidžićem je vodio i zabavnu emisiju Ćao, Darvine. Diplomirao je glumu na FDU 2000. godine,

u klasi prof. Gordane Marić a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru.

Poznati glumac Marinko Madžgalj preminuo je juće u 14 časova posle duge i teške bolesti u jednoj beogradskoj bolnici u 37. godini. On je glumio 2003. godine u domaćoj seriji Lisice, po ulozi Čeda Velje ga prepoznajemo iz serije a kasnije i filmova Crni Gruja, gostovao je u seriji Ne daj se, Nina.

Iste, 2008.godine je glumio Safeta u Ranjenom orlu. A zapažene uloge imao je i u serijama Drug crni u NOB-u, Na slovo, na slovo, Pevaj, brate!, Greh njene majke.

Marinko Madžgalj je glumio u Jugolovenskom dramskom pozorištu u pozorišnim predstavama: Kako vam drago, Kandid ili Optimizam, Hamlet, Molijer- još jedan život, Skup i Govornica.

 U Ateljeu 212 je igrao predstave Sedam i po i Zbogom SFRJ. A imao je uloge i u ostalim beogradskim pozorištima: Zvezdara teatru, Pozorištu Boško Buha, Bitef teatru, Madlenianumu i u pozorištu Dadov.

“(Piknik.ba)”

TEST RANDOM: 179