OTKRIVEN MOTIV STRAVIČNOG UBISTVA U VETERNIKU? Prvo zaklao majku, zatim i četvoromesečnu bebu!

OTKRIVEN MOTIV STRAVIČNOG UBISTVA U VETERNIKU? Prvo zaklao majku, zatim i četvoromesečnu bebu!

Arpad Sabo (29)se  sumnjiči da je zaklao u novosadskom naselju Veternik svoju suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu malenu četvoromesečnu bebu Nikolinu koja je bila u kolevci!

Iz policije za sada  nezvanično

govore  da osumnjičen za ubistvo ne želi da otkrije motive ovog  nezapamćenog zločina i da je samo kazao da mu je došla žuta minuta.

"U ovakvim stavičnim slučajevima motiv je često to što ubica misli da dete nije njegovo, ali on je rekao da u to ne sumnja i da ih nije zbog toga ubio. Pretpostavljamo da je prvo ubio majku, a onda dete, ne želeći da je ostavi samu u životu" govore nezvanično iz policije.

Osumnjičeni Arpad  radio je auto-servisu u Kaću i do sada nije imao kriminalni dosije.U Liparu, rodnom mestu Arpada, su šokirani ovim monstruoznim zločinom.

" Ne možemo da razumemo da neko ubije svoju bebu u krevecu! Užasno! Zaslužuje najgoru kaznu. I 40 godina zatvora je malo za ono što je uradio " kategorični su meštani Lipra.

U Liparu Arpad do sada nikada nije pravio probleme. Dešavalo se da popije, ali ni tada, govore meštani, nije bio nasilan.

"On i brat Mikloš su se pre pet – šest godina preselili u Kać. Mikloš se tamo zaposlio kao automehaničar "  – govore  u Liparu.

Braća su povremeno dolazila u Lipar, ali Arpad sa sobom nije dovodio ćerku i ženu.

Zločin u Veterniku po monstruoznosti je podsetio meštane Novog Sada i okoline na zversko ubistvo porodice Smiljanić u Futogu pre 20 godina, iako motivi nisu isti. Borislav Čolić je pozvonio na vrata porodice Dobrivoja Smiljanića, a kada mu je otvorio domaćin, ubio je njega i trudnu suprugu Miomirku. Njihovog troipogodišnjeg sina Ivana ubio je na noši, a zatim je opljačkao stan. Osuđen je na smrtnu kaznu, koja je kasnije zamenjena sa 40 godina zatvora.

"Čak do smrti njegovog brata Mikloša nismo znali ni da se oženio. Ali ni na sahranu brata, koliko se sećamo, suprugu nije doveo. Roditelji su im se razveli, majka ne živi u Liparu, a otac je često ovde, radi na građevini,"  govore u Liparu.

Slavica i Nikolina će biti  sahranjene danas na Novom groblju u Novom Sadu. Mikloš Sabo (34), brat Arpada, je poginuo pre nepuna dva meseca. Stariji brat Sabo je u Kaću izgubio kontrolu nad motocilom, pa je sleteo sa kolovoza, pao i zadobio smrtonosne povrede.

SRBIJADANAS

TEST RANDOM: 403