SUPER BAKA ima 105 godina, preživela je 4 rata, ima 60 potomaka i koristi ajfon bez naočara. Poslala je i prejaku poruku svima!

SUPER BAKA ima 105 godina, preživela je 4 rata, ima 60 potomaka i koristi ajfon bez naočara. Poslala je i prejaku poruku svima!

Super baka je ovih dana bila u gostima kod članova svoje porodice u Kumanovu, gradića na severoistoku Makedonije..

Iako ima čak 105 godina, baku Džezide Alija iz kosovskog sela Stančić vreme i nove tehnologije nisu pregazile... Baka je preživela četiri rata, ima 60 potomaka, petoro

dece, unuke, praunuke i čukununuke, ne nosi naočare, ima odličnu memoriju i bez problema koristi svoj mobilni telefon..Ona je ovih dana bila u gostima kod članova svoje porodice u Kumanovu, gradića na severoistoku Makedonije, gde ju je posetila ekipa skopske televizije 21 i lično se uverila u vitalnost ove bake...

I oni su se začudili kako osoba koja je iza sebe ostavila jedan ceo vek može da bude u tako dobroj formi. Baka im je na to odgovorila da ju je održao stalni rad, skromna i zdrava hrana.

"Ne znam odakle mi toliko zdravlja. Ja sam ceo život uglavnom jela kukuruzni hleb, paradajz, crni luk, kupus i drugo, a pila sam samo ovčije mleko" ,kazala je baka Džezide Alija.

Ona još govori da život danas nije loš, ali joj se ni malo ne dopada kako se oblače mlade devojke. Veli da žene moraju da se razlikuju od muškaraca.

"Sada oblače razne modele haljina. Meni se to uopšte ne dopada, ali šta da radim. Devojka treba da je devojka, žena – žena, muškarac – muškarac. Treba da se razlikuju. Sada se ne zna da li je devojka, nevesta ili muškarac" govori baka Džezide.

Ona je u Kumanovu bila u poseti sinu njenog strica, koji ima 80 godina, odakle je svima poručila da održavaju i neguju porodične veze.Ne nosi naočare i ima odličnu memoriju.

"Prvo treba da se međusobno volite, da svako poštuje svoju krv i da što više doprinosi porodici" kazala je baka Džezide Alija.

 

(D.J.)

TEST RANDOM: 246