POP JORDO OCINKARIO POŽEŠKE DILERKE, ISPRIČAO SVE DETALJE: Evo kako su ga vrbovale, koliko je dobio para i koja kazna ga čeka!!!

POP JORDO OCINKARIO POŽEŠKE DILERKE, ISPRIČAO SVE DETALJE: Evo kako su ga vrbovale, koliko je dobio para i koja kazna ga čeka!!!

Sveštenik Jordović se nakon hapšenja branio samo ćutanjem, ali je kasnije dao odbranu i ispričao sve detalje, za šta mu je navodno obećano da će dobiti godinu dana kućnog zatvora... On je ispričao da su ga za prevoz skanka angažovale Popadićke i da je za taj posao trebalo

da dobije 5.000 evra.

"Rekao je da su mu pare trebale za kupovinu stana ili kuće u Albaniji, jer je bio fasciniran njihovim primorjem" govori naš izvor iz istrage.

Pop Jordo, kako ga znaju u Požegi,je sasvim olakona nagovor Marinkovića prihvatio posao, bez previše razmišljanja, a čak je ugovorio i sledeću turu, po kojoj je drogu trebalo da preveze sa Kosova u Francusku.

Inače, Popadićke i sveštenika povezao je Marinković.

" On je ostao bez posla u školi i bez novca, pa je bio lak plen majke i ćerke. Upoznali su se u menjačnici koju je Ana držala, jer je često boravio u piljarnici pored. One su ga angažovale da prevozi drogu za njih i vožnja tokom koje je uhapšen nije mu bila prva, ali jeste svešteniku Jordoviću" kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Da se podsjetimo, u jednom od najbizarnijih slučajeva trgovine narkoticima u Srbiji proteklih decenija, sveštenik Milan Jordović je uhapšen 27. februara sa 27 kilograma skanka. U trenutku hapšenja, pored njega, na suvozačevom mestu “pasata”, nalazio se Zoran Marković, bivši veroučitelj iz Požege...

Njih dvojica su zaustavljeni u popodnevnim satima u Mrčajevcima, kada su se policajcima predstavili kao zaljubljeni par. Marković, inače, godinama unazad ima naviku da se oblači u žensku odeću i u Požegi je poznat kao transvestit. Policajci su bili uvereni da je u pitanju devojka, pa su morali da pozovu koleginicu kako bi ga pretresli... Policija je kontrolisala njihovo vozilo po dojavi o švercu droge, a nakon što su je pronašli u tajnoj pregradi, pop i veroučitelj branili su se tako što su policajcima rekli da se upravo vraćaju iz hodočašća u manastiru Studenica, te da nemaju nikakve veze sa pronađenim narkoticima...

I vernici u požeškom kraju šokirano su dočekali vesti o hapšenju njihovog sveštenika, kom je zajedno sa saučesnikom određeno zadržavanje i pritvor.

(Kurir.rs)

TEST RANDOM: 706