Nepoznati detalji uviđaja: U kući u kojoj je ubijeno troje djece svi su morali da...

Nepoznati detalji uviđaja: U kući u kojoj je ubijeno troje djece svi su morali da...

Prilikom vršenja uviđajnih radnji u kući u kojoj je počinjeno ubistvo troje djece u bihaćkom naselju Mali Lug je pronađena i eksplozivna naprava – bomba, to je potvrđeno iz Tužilaštva USK.
Iz Tužilaštva su još naveli da su sinoć oko 17 sati zaprimili

dojavu o pronađenim tijelima troje djece i muškarca u mjestu Mali Lug, nakon čega je na lice mjesta izašla dežurna tužiteljica, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK...

Uviđaj je započeo oko 20 sati, međutim zbog nepredviđenih okolnosti, u jednom trenutku je bio prekinut.

"Dežurna tužiteljica je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao", istakli su iz Tužilaštva USK.

Tijela je potom pregledao vještak sudske medicine koji je konstatirao smrt muškarca S. A. i njegove troje maloljetne djece. Uviđaj je okončan oko 23 sata...

U Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" je danas obavljen vanjski pregled sva četiri tijela, a iz Tužilaštva su istakli da će u narednom periodu poduzeti i druge radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja.

Da se podsjetimo, Admir Sović je ubio  svoje troje djece starosti sedam, pet i dvije godine, a potom počinio samoubistvo u kući u kojoj su živjel..i. Povodom ovog tragičnog događaja, odlukom Vlade USK na dan dženaze djece u cijelom Unsko-sanskom kantonu biće proglašen Dan žalosti.
 

TEST RANDOM: 905