Javnost zgrožena: Ovo se nalazi u sušilicama za ruke u svakom javnom WC-u !!

Javnost zgrožena: Ovo se nalazi u sušilicama za ruke u svakom javnom WC-u !!

Sušila za ruke su popularna u javnim toaletima, no jesu li higijenska kao što se misli, vrlo je upitno. Nicole Ward iz Kalifornije tvrdi kako nakon njenog eksperimenta nikada više ne bismo trebali staviti ruke u takvo sušilo jer smo ih tada uzalud prali...

Njena

objava na Facebooku je podijeljena  više od pola miliona puta te je zaradila gotovo 150 hiljada lajkova, a ono što je na fotografiji prikazano, prilično je odvratno... Nicole je, naime, objavila fotografiju Petrijeve zdjelice koja se koristi za promatranje raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a koju je nekoliko dana prije toga stavila na tri minute u jedno sušilo za ruke u javnom toaletu.

U zdjelici su, tvrdi Nicole Ward, izrasle gljive i bakterije, a fotografija je zgrozila celu  javnost.

" Nemojte nikada više sušiti ruke u toj stvari."

Ovo je nekoliko vrsta mogućih patogenih gljiva i bakterija koje kruže oko vaših ruku dok vi mislite kako su vam one čiste.... Nema na čemu – napisala je u svojoj objavi Nicole. Iako nije poznato ima li ona ikakvu naučnu podlogu, njen eksperiment brzo se proširio internetom.

U istinitost ove fotografije je lako povjerovati jer je 2016. godine objavljeno istraživanje koje je pokazalo kako u sušilima za ruke ima 1300 puta više bacila nego u papirnatim peškirima. Idući put, prije nego što odlučile osušiti ruke na taj način, dobro razmislite hoćete li to učiniti.

(Vecernji.hr)

TEST RANDOM: 416