ZLOČIN ZBOG KOG JE CEO PRIJEDOR ZANEMEO: Ubio sina sekirom, pa 2 meseca krio telo u kući!

ZLOČIN ZBOG KOG JE CEO PRIJEDOR ZANEMEO: Ubio sina sekirom, pa 2 meseca krio telo u kući!

Radovan Đujić (72) iz Brezičana kod Prijedora je uhapšen je zbog osnovane sumnje da je tupim predmetom ubio svog sina Duška Đujića (44), čije je telo najmanje dva meseca ležalo u njihovoj porodičnoj kući...

Telo, koje je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, je u ponedeljak

oko 14 časova pronašla policija, nakon što su došli do operativnih saznanja da je Duško nestao, odnosno da ga meštani Brezičana danima nisu videli u selu...

Tragom te informacije, kako pišu Novosti, policija je došla na imanje Đujića i na spratu kuće pronašla leš muškarca prekrivenog krečom, s teškim povredama na glavi. Soba je bila ispreturana, sa tragovima borbe.

Osumnjičeni Radovan je sproveden na kriminalističku obradu, dok je Duškovo telo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS i obdukcijom je potvrđeno da je ubijen... Pretpostavlja se da je izudaran po glavi ušicama od sekire, što će biti predmet dalje istrage.

"Uzrok smrti su višestruke povrede glave nanesene tupo-tvrdim predmetom... Isključena je mogućnost ubistva vatrenim oružjem, a telo se nalazilo u poodmakloj fazi truljenja zbog čega će se raditi i dodatne analize", kazao je izvor blizak istrazi.

Radovanu Đujiću nije moglo primetiti da je uznemiren zbog nečeg, niti je odavao bilo kakve znake griže savesti.... Čak naprotiv, govore da su ga pre nekoliko dana videli kako peče rakiju pred kućom?!

Meštani Brezičana govore da je Duško živeo u prizemlju kuće, zajedno sa bratom Draškom, koji je lice s posebnim potrebama, dok je njihov otac Radovan živeo na spratu... Braća su navodno jedva sklapala kraj s krajem i živela od socijalne pomoći, dok je otac imao mnogo bolje životne uslove. Upravo je to, kako pričaju meštani, stvorilo jaz između njih, a veruje se da je to "kumovalo" i ubistvu.

"Radovan je nedavno prodao određenu imovinu, pa je Duško od njega stalno tražio novac, ali mu ovaj nije dao. Zbog toga su se često svađali, a bili su skloni i alkoholu, i verovatno je kombinacija ta dva faktora i dovela do zločina", govore meštani.

Oni tvrde da Duška nisu videli više od dva meseca, pa se pretpostavlja da je tada i ubijen.... Ipak, celo selo šokirano je Radovanovim ponašanjem u poslednja dva meseca. Oni govore da se Radovan za to vreme ponašao sasvim normalno, kao da se ništa nije desilo, iako je očigledno znao da u prizemlju kuće leži leš njegovog sina... Da sve bude još gore, u donjem delu kuće živeo je i njegov drugi sin, koji je posle otkrića zločina odveden na psihijatriju..
Ubijeni Duško je bio  razveden, a iza njega je ostala kćerka, a ima još jednog brata koji živi u inostranstvu...

Kurir.rs

TEST RANDOM: 376