Sjećate li se otmice koja je podigla Srbiju na noge? Tek sada je otkriveno da je malu Mašu...

Sjećate li se otmice koja je podigla Srbiju na noge? Tek sada je otkriveno da je malu Mašu...

Novi detalji u vezi otmice koja je podigla Srbiju na noge.Optuženi francuski državljani za otmicu trogodišnje Maše P. su negirali jučer pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda krivicu za to djelo. Prvooptuženi Sebastijan Branšu Mišel kazao

je sudskom vijeću da razumije optužnicu koja mu se stavlja na teret, ali da to ipak nije učinio, kao i da neće iznositi svoju odbranu tokom glavnog pretresa.

Drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu je navela da hoće da iznosi svoju odbranu u glavnom pretresu, kao i njena kćerka Emerin Ulije Kristel.

Gorin Branšu je još navela da ništa nije znala o otmici djeteta, da joj Sebastijan nije ništa rekao, kao i da im cijelo putovanje u Rumuniju i Srbiju nije bilo čudno, jer, kako je rekla, iznenadni putevi nisu bili ništa novo, tako su jednom prilikom otišli u Monako da gledaju trke Formule jedan.

Gorin, koja je plakala i jecala sve vrijeme i više puta bila opomenuta od predsjednika krivičnog vijeća Dragana Ivoševića da se smiri, kazala je sudu da je Sebastijan, inače vozač međunarodnih linija, bio jako nervozan, da se ponašao agresivno, drao se i vikao sav put, stalno je bio bijesan kako  "ispred njega voze sporo, put loš, ima dosta rupa...", kao i da su ga se njena kćerka i ona plašile.

Prema njenim riječima, u Rumuniji su bili tri dana, šetali se, sve je bilo, kako je ona rekla sasvim normalno, ali i da je Sebastijan sve vrijeme bio "jako nervozan i stalno je bio nemoguć".

 

"Kada je kazao - dosta mi je, idemo natrag u Francusku, unijeli smo najkraći put za povratak u GPS i rekao je da ćemo proći kroz Srbiju. Bio je nervozan. Zaustavili smo se u malom mjestu u Srbiji, jeli smo u Mekdonaldsu, vikao je na nas da požurimo, tresla sam se" kazala je Gorin Branšu.

 

Dodala je još i to da je Sebastijan tada kazao njoj da vozi, da nije znala zašto, ali ga je poslušala, jer ga se, kako je više puta ponovila, plašila i da nije željela da vozi. Naime,prema njenim riječima, kada se vratio držeći dijete, rekao joj je urlajući da vozi. Ona nije htjela i zato je, kako je navela, "ta žena (majka djeteta) stigla do kola i on ju je odgurnuo", a zatim je Sebastijan pritisnuo Gorin koljeno da bi ubrzala, a auto je bio sa automatskim mjenjačem i samo su krenuli naprijed.

Kada su odmakli, zaustavili su se, Sebastijan je izašao iz auta, skinuo joj i bacio odjeću, obukao novu, namjestio novu frizuru, stavio je u dječije sjedište, promijenio svoje pantalone i stavio naočare za vid i rekao joj da sjedne na mjesto suvozača. Potom je promijenio tablice na automobilu i sjeo da vozi i sve vrijeme je, po njenim navodima, bio veoma vulgaran.

Rekao joj je i da će je udariti pesnicom u lice, a da je ona bila traumatizovana `"jer je on oteo dijete".

"Kada mu je policajac dao znak da se zaustavi, on je krenuo prema prepreci koju su postavili i prešao je, stalno smo mu govorili da se zaustavi. Rekao je: ja sam taj koji odlučuje. Niko mi neće naređivati. Umuknite", rekla je Gorin Branšu.

 

Dodala je još i da je potom Sebastijan stao u zaustavnoj traci, izašao je, uzeo dijete i tada je vidjela crni audi koji se parkirao ispred njih, htjela je tim ljudima da objasni šta se desilo, ali oni su urlali i uperili pištolj na njih.

"Policajci su krenuli za Sebastijanom, vidio ih da dolaze, vratio se kod auta i vratio dijete u sjedište za dijete. Policija nije razumjela francuski, odveli su nas u policijsku stanicu", kazala je Gorin. Podvukla je da ona i njena kćerka nisu kriminalci, članovi kriminalne grupe, da ne postoji nikakva aktivnost grupe, kao i da nijednog momenta tokom puta nije bilo govora o tome da se otme dijete.

"Ja nisam znala šta mu je u glavi. Ni u jednom momentu nismo znali koje su Sebastijanove namjere" kazala je Gorin.

Kada je Sebastijanu Branšu Mišelu data mogućnost da postavlja pitanja svojoj supruzi, sa kojom je u braku od 2010. godine, kazao je kako on misli da ona neće da preuzme odgovornost za svoja djela i da sve što je rekla uopšte nije tačno.

Tuzilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv troje francuskih državljana, zbog krivičnog djela otmice maloljetnog djeteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

Smatra se da su oteto dijete htjeli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevjenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac djeteta.

(Alo.rs)

TEST RANDOM: 596