OTAC SE SLOMIO NAKON ŠTO SU MU SINA IZVUKLI IZ VODE: Detalji potresne tragedije

OTAC SE SLOMIO NAKON ŠTO SU MU SINA IZVUKLI IZ VODE: Detalji potresne tragedije

Nakon ove užasne i velike tragedije koja je potresla regiju u kojoj je četvero mladih mostarskih studenata izgubilo živote kada su autom sletjeli u rijeku Neretvu,Jučer se na mjestu nesreće odvijala nova tužna scena kada je otac jednog od poginulih gledao kako mu sina izvlače iz vode.

Da

ova tuga bude veća, njegovo bezživotno tijelo je na dnu jezera nađeno samo par trenutaka nakon što se njegov otac Martin, inače direktor Turističke zajednice Općine Nijemci kod Vinkovaca, pojavio na mjestu nesreće.

Tek što je njegov otac Martin Božanović s automobilom došao na mjesto nesreće, te je primio izraze saučešća i podrške od okupljenih, netko od članova spasilačkih službi je uzviknuo: ‘Našli su ga!’ Ožaloščeni otac je potom s obale gledao kako članovi spasilačkih službi iz rijeke izvlače tijelo njegovog sina, a čitavo vrijeme uz shrvanog Martina su bili njegovi prijatelji, te dužnosnici HNK koji su mu pružali podršku. Nakon što su Vjekoslavovo tijelo izvukli iz provalije na cestu, te ga položili ocu pod noge, on se slomio i zaplakao, a potom je odveden s mjesta nesreće. On nije imao snage za davati bilo kakve izjave.

Članovi porodice stradalih u Hrvatskoj  jučer su novinarima pričali kako je automobil smrti bio Antonijin, no vozio ga je njen dečko Vjekoslav.

"Kupili su joj ga roditelji prije šest mjeseci, da ima za odlaske na fakultet, studirala je medicinu," kazao  je Antonijin stric Martin Šarić, kojeg su novinari zatekli kako ispred Antonijine kuće u Momletu kod Vinkovaca pali svijeće.

"Obično anđeli odlaze gore prvi", kroz suze je, jedva govoreći, izjavio Antonijin stric. On je još kazao kako su joj je roditelji svojedobno razveli i odselili u Vinkovce, te da je njen stariji brat otišao u Mostar na prepoznavanje.

" Nije dao roditeljima da idu," kazao je novinarima. Jučer su i pred mjesnim kafićem Contra u Momletima zapaljene dvije svijeće, za Antoniju i njenog dečka Vjekoslava.

"Poznavali smo ih oboje, zalazili su kod nas. Pet su godina bili u vezi, još od srednje škole, oboje su išli u Tehničku školu u Vinkovcima. Strašno nam je žao… " govorili su njihovi prijatelji u kafiću.

Par je, ispričali su u Antonijinoj familiji, i živio skupa na studiju u Mostaru. Pred kućom Antonijinog oca u Vinkovcima cijeli su dan pristizali rođaci i prijatelji kako bi im izrazili saučešće.

"Idealan momak, nema loše riječi o njemu! Igrao je nogomet u mjesnom klubu, plesao u KUD-u. Idealan par su bili, " kazao  je za stradale Antoniju i Vjekoslava Nedjeljko Brčina, načelnik Mjesnog odbora.

Jako sumorno je jučer bilo i u Đakovu, gdje su oplakivali Tenu Vračević i Domagoja Rosu, studente socijalnog rada te agroturizma. Domagoj se prvi put, u drugoj godini studiranja, vozio kući automobilom.

Omladina koja je tragično stradala je na Facebooku veselo najavljivali povratak kući večer ranije. Domagoj, Đakovčanin, sudeći po profilu na Facebooku, zavolio je grad na Neretvi i Stari most na kojem se i snimao s majkom. Studentica Tena Vračević samo se dan prije pogodbije dopisivala sa svojom sestrom.

"Nedostaješ mi, zamisli da tebe nema što bih ja," napisala je Tenina sestra, na što je Tena odgovorila: – Ne znam ni ja kako bih bez tebe, javlja 24sata.hr.

TEST RANDOM: 835