Jezivi detalji nesreće: Muževi gledali kako im žene umiru pod točkovima BMW-a

Jezivi detalji nesreće: Muževi gledali kako im žene umiru pod točkovima BMW-a

Sinoć oko 23:30 sati u Puli dogodila se teška saobračajna nesreća u kojoj su život nažalost izgubile dvije žene, u sudaru koji se dogodio zbog neprilagođene brzine i nepropisnog pretjecanja kolone.

Tragično stradale u prometnoj nesreći su Ksenija Batel i Renata

Družetić-Pliško, koje su se sa supružnicima vraćale s koncerta u Areni.

Ovaj teški sudar dogodio se na Partizanskom putu bb, kod Mandrača, a kako javljaju iz PU Istarske došlo je do frontalnog sudara dva osobna automobila BMW, njemačkih i švicarskih registracija, nakon čega je vozilo njemačkih registracija izletjelo s ceste te naletjelo na tri pješakinje od kojih su dvije nažalost preminule... Jedna od njih  imala je 49, a druga je imala 51 godinu. Treća je žena teško ozlijeđena te se nalazi u bolnici, javlja Regional Express.

Ova nesreća dogodila se na prometnici koja se nalazi na samom ulasku u grad, gdje vozači veoma često voze prebrzo te uopšte  ne poštuju saobraćajne propise.Naime ovdje se radi o ravnom dijelu ceste s blagim zavojem, gdje vozači često nagaze gas.
 


"Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji vozač upravljao BMW-om, švicarske registarske oznake, kolnikom Ulice 119. brigade te je započeo skretati u lijevo na parkirališni prostor.. U tom je trenutku u automobil udario drugi BMW, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 23-godišnjak,, također kolnikom Ulice 119. brigade u istom smjeru, a koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila. Nakon sudara, BMW njemačke registarske oznake se odbio i udario u tri pješakinje,, koje su kretale nogostupom kod ulaza na parkiralište.

Na mjestu događaja smrtno je stradala 49-godišnjakinja, dok su 51-godišnjakinja i 45-godišnjakinja zbog teških ozljeda prevezene u OB Pula, gdje je 51-godišnjakinja u 00:26 sati preminula... Tijela preminulih prevezena su na Odjela patologije radi obavljanja obdukcije.

Za vrijeme trajanja očevida,, od 00.00 do 3.15 sati,, cesta Ulice 119. brigade bila je zatvorena za promet te se vozilo obilazno"
, priopćila je policija o ovoj saobraćajnoj nesreći.

Index/Zenskikutak

TEST RANDOM: 285