JAKO NEVREME IZ BOSNE STIŽE U SRBIJU: Grad veličine pesnice uništava sve pred sobom, nebo prekrili CRNI OBLACI (FOTO)

JAKO NEVREME IZ BOSNE STIŽE U SRBIJU: Grad veličine pesnice uništava sve pred sobom, nebo prekrili CRNI OBLACI (FOTO)

Jači vetar prvo je doneo jaku kišu, a veliki tmurni oblaci su doneli grad i veliki led, koji su naneli štete manjeg obima objektima na gradskim ulicama, zgradama i kućama

Veliko nevreme je danas u poslepodnevnim satima pogodilo veći deo Bosne i Hercegovine, mesta

Vraneš. Zenicu i okolinu. Loši vremenski uslovi stigli su iz Hrvatske i u Bosnu doneli grad veličine lešnika. Prema ranijim prognozama ovo nevreme trebalo bi večeras da stigne i u Srbiju.

Jači vetar je prvo doneo jaku kišu, a veliki tmurni oblaci  doneli su grad i led, koji su naneli štete manjeg obima objektima na gradskim ulicama, zgradama i kućama.

Led je padao oko desetak minuta i za sada dežurne komunalne ekipe nastoje da utvrde ima li u gradu većih šteta. Jaka kiša je u nekim delovima grada na neko vreme onemogućila saobraćaj, a radi se o lokalitetima gde redovno u slučaju veće kiše dođe do nakupljanja vode.

Trenutno na ulicama Zenice vlada vanredno stanje, u nekim delovima grada saobraćaj je blokiran.

U pojedinim zgradama su potopljene podrumske prostorije, a od udara vetra polomljene su grane na drveću.  Nevreme je uzrokovalo prekid i otežano odvijanje saobraćaja na većini gradskih prometnica.

Popodne su se pojavile neke informacije da je poplavljen podrumski deo bolnice u Zenici. Medjutim to još uvek nije potvrđeno.

Usled jakog nevremena, kiše i grada je došlo do prodora vode i fekalija usled naglog priliva i začepljenja kanalizacionog sistema.

Deo je pacijenata prebačen u druge sobe, a u toku je čišćenje i osposobljavanje prostorija u koje je prodrla voda.

(Telegraf.rs/ fokus.ba)

TEST RANDOM: 533