(FOTO) NAJPOTRESNIJI PRIZOR SA MESTA NESREĆE U NIŠU: Dečak se sankao pa podleteo pod auto!!! Porodica neutešna: Ne znamo šta se dogodilo, izbezumljeni smo!

(FOTO) NAJPOTRESNIJI PRIZOR SA MESTA NESREĆE U NIŠU: Dečak se sankao pa podleteo pod auto!!! Porodica neutešna: Ne znamo šta se dogodilo, izbezumljeni smo!

NIŠ - Sedmogodišnji Jovan Savić je poginuo u niškom naselju „Nikola Tesla“ kada je tokom sankanja podleteo pod vozilo „ford mondeo“ kojim je upravljao Ivica Đokić (39) iz sela Lalinac...Tragedija se dogodila u 12.35 minuta kada je dečak spuštajući

se niz sokak u kojem je živeo izleteo na Radikinski put i udario u automobil koji se kretao iz pravca Niša.

Pukom srećom je izbegnuta još veća tragedija jer je Jovanova drugarica pala sa svojih sanki, pre nego što su i one udarile u auto.Mišel Stanković, koji je među prvima došao na mesto nesreće, jedva je uspeo da prozbori nekoliko reči o tragediji.

"Od komšinice sam čuo da je Jovan povređen pa sam verovao da je živ. Kad sam izašao, video sam svašta...Video sam ono što nisam trebao da vidim, i ja imam decu...Ležao je na ulici, nepomičan...Ne mogu da pričam, ne mogu... ",rekao  je potrešeni čovek, rasplakao se i sklonio se u stranu.

U kuću porodice Savić su odmah počeli da pristižu rođaci i prijatelji da bi se njegovim roditeljima Mileni i Daliboru našli u najtežim trenucima.

Vozač nije bio pijan

Vozača „forda“je  policija odmah privela a o daljem postupanju prema njemuodlučiće Osnovno javno tužilaštvo. Kako je saopšteno iz ove pravosudneinstitucije, preliminarnim alkotestiranjem nije ustanovljeno pijanstvo a naložen je i vanredni tehnički pregled vozila koje je usmrtilo dečaka.

Telo mališana je poslato na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Po okončanju svih ovih radnji, biće doneta odluka o eventualnom podnošenju krivične prijave protiv njega.Među njima je bio i Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališana.

"Jovan je tek pošao u prvi razred, i danas je bio u školi pa je jedva čekao dadođe kući da se sanka. Kući ga je uvek dovodio deda jer se brinuo da mu se nešto ne desi na putu od škole, pa je tako bilo i danas... Kako sam od njega čuo, sanke su bile sakrivene jer su se bojali da se ne povredi jureći niz strmu ulicu. Međutim, on ih je pronašao i sa jednom devojčicom otišao na sneg.

Ne znamo tačno šta se desilo, izbezumljeni smo... Prvo što sam čuo je da je povređen, nadao sam se da mu je Bog dao šansu, ali nije bilo tako. Nije imao sreće, toj devojčici su sanke skroz polomljene ali ona je pala i spasila se, a njegove sanke su cele a on je poginuo", govori ožalošćeni ujak.

Meštani ovog niškog naselja šokirani su nezapamćenom tragedijom.

"I mi smo se tu sankali kad smo bili mali, naša deca se takođe tu igraju, nikada ranije niko nije stradao. Tražićemo od grada da se postavi saobraćajna signalizacija kako bi se spečilo da ponovo neko pogine" kazala je jedna žiteljka „Nikole Tesle“.

(Kurir.rs/

TEST RANDOM: 423