Fejsbuk čita vaše poruke - i to je tek početak !!

Fejsbuk čita vaše  poruke - i to je tek početak !!

Vjerovatno do sada niste znali da popularna društvena mreža Fejsbuk koristi DeepText. Naime,to e poseban program koji ne samo što čita vaše poslane  poruke nego ih i jako dobro razume. Ne samo što će to nastaviti da radi, nego planira da povodom toga i reaguje

.

Fejsbuk, Foto: Profimedia.rs

Naime, Fejsbuk analizira čak 10.000 postova u sekundi!!!

 Društvena mreža analizira čitave rečenice u porukama kako bi svog bota naučila da se po potrebi uključi u razgovor. Sve to je počelo u Mesendžeru, a sada se samo nastavlja. Ideja je da program prati i uči tekst rečenice.

Pa kada napišete "treba mi vožnja", Fejs zna da mislite na taksi. A ako napišete "voziću te kao magarca", zna da se šalite.

To znači da bi mogla da vam iskoči reklama za neki taksi! Ne samo to, nego kada objavite status i kukate da su vam pukle patike dole možete da dobijete reklame! Već ste primetili da vam sa strane profila izlaze ponude , zamilsite da vam sada iskaču u razgovoru!

U međuvremenu Fejs se pravda da to rade u cilju "poboljšanja filtriranja sadržaja".

Aha. Sigurni smo da i Gugl koji uveliko čita pretrage radi to isto.

E, da.

Pazite šta pišete u porukama. Ako će ovako da reaguje na priču o taksiju, zamislite šta će se desiti ako pitate ortaka da vam nabavi nešto... Zabranjeno.

Razmislite dobro!

 

TEST RANDOM: 352