DOKTORI U ŠOKU: U stomaku djevojčice bilo više od kilogram kose i to zbog...

DOKTORI U ŠOKU: U stomaku djevojčice bilo više od kilogram kose i to zbog...

Malena djevojčica Mili Valis koja živi u Velikoj Britaniji, kada je imala pet godina svakodnevno je patila od jakih bolova u stomaku. Kada ju je majka odvela u bolnicu i kada su lekari videli njeno stanje, bili su veoma zbunjeni. Detaljnim analizama, ispostavilo se da ona u stomaku ima ogromnu loptu

sopstvene kose i tada su shvatili da devojčica pati od Repunzelovog sindroma.

Kada Milina majka Lisa više nije mogla da gleda svoju ćerku kako trpi velike stomačne bolove, rešila je da je odvede u bolnicu Blekpul Viktorija i kada su doktori otkrili da pati od retkog poremećaja zbog kog osobe jedu svoju sopstvenu kosu, shvatila je da je to problem koji traje već dve godine.

 

"Sve je počelo kada je imala tri godine. Primetila sam da čupa pramenove svoje kose. Jednog dana kada sam htela da je očešljam, primetila sam da je proćelava na poleđini glave" rekla je njena mama Lisa koja je još dodala  da je pokušavala da je spreči da jede svoju kosu, ali bezuspešno i dodala da su ona i njen suprug mislili da je to samo loša navika.

S obzirom da se devojčicino stanje pogoršavalo, Lisa je rekla da je bila prestravljena i osećala se bespomoćno jer je gledala svoju ćerku kako ne može da jede i kako stalno gubi težinu, zbog čega su ona i njen suprug pomislili da ima rak. U trenutku kada joj je bilo najgore, u bolnici u Liverpulu je videla svetlo na kraju tunela.

"Bili smo ubeđeni da ima rak. Međutim analize su na kraju pokazale da je uzrok njenih bolova ogromna količina njene kose u stomaku. Ispostavilo se da je ova masa dotakla njen digestivni trakt i da je zbog toga imala bolove. Tada nam je laknulo "  rekla je Lisa.

Srećom, hirurzi su operacijom uspeli da izvade svu kosu iz njenog stomaka i unutrašnji organi joj  nisu povređeni, a kada su stigli kući, prva stvar koju su odradili je ta da su malenu Milu odveli kod frizera i ošišali je na modernu paž frizuru.

Djeojčica sada ima deset godina i  polako se oporavila se od ovog retkog sindroma od kog u svetu pati svega 27 osoba, međutim, njeni roditelji i dan danas moraju da prate njeno ponašanje.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

TEST RANDOM: 84