BUJICA SVE NOSI KOD ČAČKA: Brana pred pucanjem? !!!

BUJICA SVE NOSI KOD ČAČKA: Brana pred pucanjem? !!!

U Čačku danas je ravi obilnih padavina uvedena vanredna, a meštani su u velikom strahu jer se plaše da bi brana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri mogla da popusti pod silinom vode.

[Brana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri]
Brana može da izdrži pritisak, Foto: YouTube

printscreen

Usled velikih  padavina i poplava koje su zadesile Srbiju na udaru je i brana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u koju se iz minuta u minut sliva sve više i više vode. Iako mještani trahuju da bi brana mogla da pukne i sve poplavi, u Sektoru za vanredne situacije nam kažu da su male šanse da će se tako nešto dogoditi.

"Konsultovali smo se sa stručnjacima, i kažu da je brana, bez obzira na vodostaj, stabilna i bezbedna. Kažu da bi brana opstala čak i kada bi sada udario zemljotres" kazao je za Alo! načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Čačku Dragiša Broćić.

Broćić kaže i da je situacija u ovom delu Srbije bolja nego jutros.

"Voda se povlači, čak i u Lučanima i Đerađu. Bolja je situacija. Jedino se u Dljinu ne povlači voda, ali stagnira. Najugroženiji su evakuisani, a sada nam se građani sporadično javljaju, ali ne zbog evakuacije, već da bi im ekipe dostavile hranu i vodu, pošto su odsečeni od naselja" kazao  je Broćić dodajući da su ekipe stalno na terenu.

Broćić još dodaje da se čeka da se skroz povuče voda da bi se videlo kolika je šteta načinjena.

Alo!

 

TEST RANDOM: 159